19S: Manifestació contra l’ampliació del aeroport

Des de la CGT cridem a participar en el bloc «lluitar per unes vides dignes», que es trobarà al c/Tarragona amb c/Aragó. Els companys de la CGT ens trobarem a la cantonada amb el parc dels Bombers per anar-hi junts.

En els últims dies ha hagut confusió ja

que el Estat Espanyol i Aena van comunicar que l’ampliació no es portarà. Però encara queden 20 dies on les dos parts es poden posar d’acord i sinó ja es tornà a parlar de fer-lo d’aquí 5 anys.

L’ampliació del aeroport és antagònic els nostres temps.

L’avió és el mitja de transport més contaminant de tots. El canvi climàtic és evident i en les últim setmanes i mesos hem pogut veure les primers conseqüències. Un clima cada vegada més extrem amb pluges torrencials, onades de calor, séquies i incendis. De fet l’aeroport del Prat, a la llarga està en perill de ser ‘menjat’ pel mar i desapareixerà. Mentrestant els polítics ens volen vendre la moto parlant de un aeroport verd i sembla que l’espai natural de la Ricarda és la seva única preocupació. Per frenar el canvi climàtic cal un decreixement de transport aeri i no pas una ampliació.

La pandèmia ha fet evident que el monocultiu del turisme no és un model econòmic per millorar la vida dels treballadors. Mentre el lobby hoteler s’està fregant les mans, somniant amb l’arribada de encara més turistes a Catalunya, a nosaltres ens queda treballar en restaurants, hotels i botigues amb un sou penós i unes condicions de treball precàries. Per altre banda,el potencial augment de turistes a Catalunya posarà més pressió en el mercat immobiliari, pujant els preus i convertint les ciutats cada vegada més en parcs d’atracció pel turisme, mentre nosaltres ens hem d’anar a viure cada cop més lluny dels nostres barris.

Nosaltres creiem que l’ampliació de l’aeroport és un projecte faraònic que es deu als interessos econòmics en compte de qualsevol necessitat ‘real’. El capitalisme està buscant on treure profit, encara que sigui al ‘pelotazo’ urbanístic, sense tenir en compte ni la gent ni la naturalesa. Per això diem: el capitalisme és insostenible.

El suport cada vegada més tíbio de una part del govern a l’ampliació és el resultat de la protesta social contra aquest projecte. Ara hem de redoblar la pressió perque s’abandoni el projecte per sempre. Ni avui ni en 5 anys: No a l’ampliació del aeroport!

Esperem veure’t el 19 de Setembre al carrer.

Manifestació

19 de Setembre – 12 hores – c/Tarragona amb c/Aragó (cantonada parc dels Bombers)