La Inspecció de Treball de Barcelona requereix al Banc de Sabadell un control de la jornada laboral

El requerimient de la Inspecció de Barcelona es suma als efectuats per les inspeccions d’Alicant, Balears i Múrcia. En tots, la Inspecció de Treball constata que en Banc de Sabadell s’estan realitzant prolongacions de jornada sense catalogar, retribuïr, ni compensar com hores extraordinàries. Requereixen al Banc a establir un control de jornada i comunicar les hores extraordinàries realitzades. La direcció, de moment, segueix sense complir la legislació laboral vigent, el que suposa un frau en cotitzacions a la Seguretat Social, impagament d’impostos i de salaris als seus treballadors i treballadoras.

Continuen arribant requeriments de les inspeccions de traball provincials, mandatant a Banc de Sabadell a complir amb la legislació laboral vigent. La direcció, de moment, segueix negant que es realitzin hores extraordinàries, però les inspeccions han constatat que es produeix amb caràcter reiteratiu sense que el Banc porti un control pel seu enregistrament, retribució i cotització a la Seguritat Social.

Davant aquesta situació, CGT respón amb

  1. img_7476Convocatòria estatal de movilitzacions el proper 30 de setembre, a on denunciarem davant l’opinió pública l’explotació laboral que vivim la plantilla de Banc de Sabadell i l’actuació irregular de la direcció del banc.
  2. Presentanció de noves denúncies a Astúrias, Canàries, Navarra, Sevilla, Guipúscoa, Biscaia, Màlaga, Castelló i Lleó, que sumen a les ja realitzades a Madrid, Saragossa, La Corunya, Pontevedra, Lleida, Tarragona, Girona, Barcelona, Alacant, València, Balears i Múrcia.
  3. Oferiment a la plantilla que realitzi hores extraordinàries per reclamar la seva retribució o compensació davant el departament de Relacions Laborals.

DAVANT L’ABÚS GENERALITZAT, LA RESPOSTA DE CGT

DEFENSA EL TEU LLOC DE TREBALL: RECLAMA LES HORES EXTRA REALITZADES