INDRA inicia un ERO per acomiadar 1850 treballadors

L’empresa Indra Sistemas ha començat avui, 7 de juliol, un procés d’acomiadament col·lectiu que afectarà a un total 1.850 famílies, prop del 10% de la plantilla. Indra Sistemas és la major empresa de serveis informàtics espanyola amb uns 21.000 treballadors a Espanya i més de 40.000 a tot el món.

A Catalunya hi treballen un miler de persones, de les que prop d’un centenar anirien al carrer. Te contractes amb l’administració pública, les principals empreses del sector financer, i altres d’importància com Gas Natural, Aigües de Barcelona i la central nuclear de Vandellós.

Vinculada a Bankia i als diferents governs del Partit Popular, els darrers temps ha pagat jubilacions daurades de milions d’euros als seus directius (16 milions a Javier Monzón fa només uns mesos) per a continuació presentar un ERO per causes econòmiques i productives.

A més d’aquests acomiadaments l’empresa deixa entreveure que l’acompanyarà de rebaixes salarials al voltant del 10% pels que es quedin, i un augment de la jornada laboral.

Davant d’aquesta barbaritat la CGT de Catalunya ha registrat aquest matí la convocatòria d’una vaga indefinida, tal i com es va aprovar per aclamació a l’assemblea de treballadors del 29 de juny. L’intenció de la CGT és que els treballadors no paguem la mala gestió i els sous i indemnitzacions milionàries dels nostres directius, i per aconseguir-ho arribarem a on calgui.