Per què HP no mereix ser premiada per l’Ajuntament de Sant Cugat

CGT A HP | Publicada avui a http://www.cugat.cat

Ens ha causat estupefacció comprovar com HP és una de les cinc candidates als Premis Ciutat de Sant Cugat. Sí que és cert que la nostra empresa compleix el requisit principal: ‘ha tingut un paper destacat’ en l’any anterior, com indiquen les bases del concurs, però dubtem molt que aquesta rellevància sigui un valor a ser recolzat socialment.

Imagen-de-los-exteriores-de-HP_54393450467_54028874188_960_639HP ha tingut un paper destacat… en acomiadar i precaritzar. Només en dues de les divisions d’HP s’han produït a Sant Cugat 60 acomiadaments entre el 2013 i el que portem de 2014. Sumant les diferents entitats, superem el centenar d’acomiadaments només a la seu santcugatenca.

A nivell estatal, el 10% de la divisió de Consultoria i el 20% de la d’Outsourcing ha estat acomiadada. És que, potser, l’empresa està en dificultats o pèrdua de feina? En absolut. En filtracions a les quals hem tingut accés es deixa clar que l’objectiu és ‘reduir el cost mitjà dels recursos’. S’acomiada i es contracta en precari.

En el procés hem hagut d’assistir a companys i companyes amb edat avançada, fills i filles a càrrec, sovint entre plors, únicament i exclusivament per guanyar més diners. Com no teníem suficient, l’any passat vam patir, a més, una retallada de condicions laborals dràstica que va provocar una vaga indefinida de set dies. seguida massivament per la plantilla.

A la plantilla d’HP Sant Cugat tenim molt present la petició de suport als i les treballadores que es va proposar al ple de l’Ajuntament per part dels grups de la CUP, ICV i PSC. Proposta que va ser rebutjada per l’únic vot en contra del grup de CiU, amb un argument que recordem perfectament: Segons el regidor Brugarolas, ‘HP és una de les clàssiques empreses tecnològiques nord-americanes on la qualitat del treballador i el seu benestar és una de les seves prioritats i només cal veure les instal·lacions’.

La idíl·lica i falsa versió publicitària del regidor Brugarolas es va desmuntar quan dues setmanes després més del 95% de la plantilla va fer vaga durant set dies contra una retallada brutal de condicions. Esperem, aquest cop, una mica més de compromís social i una mica menys de compromís amb els companys de partida de golf o per l’entrada d’ingressos publicitaris.

Volem un Ajuntament de Sant Cugat al costat de la seva gent i no de les seves elits.

Secció Sindical de CGT a Hewlett-Packard