Avui dilluns concentració a l’edifici Caixabank

Concentració de protesta simultànea davant Caixabank de Barcelona i Sevilla

caixabank_mossos--644x362Avui dia 27 d’octubre, CGT convoca a una concentració de protesta davant les torres de Caixabank, a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, des de les 18.00 fins les 20.00 hores. De manera simultànea es durà a terme la mateixa acció davant l’edifici Villasis de Sevilla, on es troba la Direcció Territorial d’Andalusia Occidental.

Caixabank acumula desenes de premis de responsabilitat social i presumeix de que les personas som “l’ànima de La Caixa”. No obstant això Caixabank no demostra aquesta sensibilitat amb els seus treballadors i treballadores i ha traslladat forçosament entre 2012 i 2013 a gairebé 1.000 persones dels seus llocs d’origen, fonamentalment de Navarra, Castella, Andalusia i València cap a Catalunya, demostrant quant li importen les persones que depenen directament de la seva ànima.

A aquests trasllats cal sumar les llarguíssimes jornades que tampoc ajuden gaire a la conciliació familiar i que estan obligando a fer als treballadors, forçant-los a fer hores extraordinàries que ni es compensen ni es cotitzen resultant en un triple frau al treballador, a la Seguritat Social i a Hisenda. A això s’afegeixen reduccions salarials, amb la pèrdua de la millora del 15% sobre el salari de conveni a partir de 2015, dobles escales salarials, etc.

Aquests són els motius que ens porten a manifestar-nos avui dilluns a les seus de Barcelona I Sevilla, i que ens portaran a continuar fent-ho fins que aconseguim que “l’ànima de la Caixa” sigui més que un bonic eslògan publicitari.