No tots els sindicats som iguals. NO al sindicalisme fraudulent i paràsit

Comunicat de la Secció Sindical de CGT a Banco Popular-e

Resulta vergonyós i indignant el panorama de corrupció generalitzada que existeix actualment a Espanya. Família Real, partits polítics, Patronal, i els sindicats del règim (CCOO i UGT), apareixen involucrats en els principals casos de frau als interessos públics.

A hores d’ara és impossible empassar-se que les persones implicades actuaven soles, que ningú coneixia el que feien, o que el que han fet només els ha beneficiat ells. Llavors … Per què nomena una organització a una persona ?, …. La nomena i s’oblida d’ella?

La resposta és clara: Tots saben el que passa, i tots es beneficien.

Queda clar que els partits polítics involucrats, la Patronal, i les direccions de CCOO i UGT
formen el que alguns ja anomenen “la casta”, i que actuen únicament al servei dels seus propis interessos. Tots plegats són responsables del saqueig.

Des de la nostra perspectiva de sindicalistes ens produeix especial repugnància l’actuació fraudulenta de CCOO i UGT, que deshonren a la classe treballadora. Escàndols en els quals apareixen implicats, com el finançament il·legal a través dels fons per a la formació, el frau en els ERO’s, o les prebendes per la seva participació en institucions i taules laborals, etc suposen un engany als treballadors i a la ciutadania, i un enorme perjudici a les arques públiques.

Comportament que es manté en el temps, i que també s’estén a l’àmbit de Citibank. Així, en el recent escàndol de les “targetes black” de Bankia (la relació d’implicats reproduïm a continuació) podem observar com Francisco Baquero, de CCOO, ha gastat 266.400 € en restaurants, subscripcions a canals privats de televisió, i viatges, afició que sembla que li ve de quan l’any 2000 Citibank va obsequiar, juntament amb altres dirigents d’aquest sindicat, a un luxós viatge pels Estats Units, i entrades per veure els famosos LA Lakers.

Des de llavors, la relació de “clientelisme” de la Secció Sindical de CCOO amb la Direcció de
Citibank ha estat flagrant: signaven tot el que l’empresa els requeria (ERO inclòs), a canvi d’altes sumes de diners, i tracte de favor dels seus membres (prejubilacions, contractacions, permanència en l’ocupació, diners per a activitat sindical, etc) .Tot un autèntic frau laboral que hem vingut denunciant durant anys, fins i tot en via penal, i que molt pocs han volgut veure.

Situació deshonesta que esperem que la Direcció de Banc Popular decideixi tallar, en benefici
de la pròpia imatge de l’empresa i del conjunt de la plantilla.

20141099  SakeoBankia