Cap un conveni TIC a la baixa

Article de la Coordinadora d’Informàtica de CGT

Des de la Coordinadora d’Informàtica de CGT estem molt preocupats davant el caire que estan prenent les negociacions amb la patronal pel Conveni TIC. Recorda que estem parlant dels TEUS drets: si els perds o el redactat dóna més força a les empreses ho patiràs directament amb tota seguretat.

Com ja vam indicar en el seu moment, el conveni TIC no caduca pel que no hi ha pistola alguna sobre el cap de ningú.

Volem informar-vos que s’han produït canvis rellevants que creiem suposen un seriós perill per a tothom:

  • El Convenio son tus DerechosArran de la fusió a CCOO de les federacions de Comfia i la de Comerç s’ha produït una reestructuració interna que ha donat més poder a sectors, diguem-ne, més comprensius cap a la patronal.
  • S’estableixen equips reduïts de negociació. La millor cuina per evitar discrepàncies.
  • L’equip negociador TIC de CCOO s’ha vist modificat amb l’entrada de persones representants de Banca i Assegurances.
  • S’ha establert una nova data límit, el 31/12/2014. Només hi ha un element del conveni TIC que es veu afectat per l’entrada d’un nou any: el pagament per antiguitat, sempre al punt de mira de la patronal. Un pagament que assegura que cap persona del sector cobri menys del salari base + 5% (o + 10%) cada 3 anys. En moltes empreses, no és absorbible.

La patronal exigeix al conveni major flexibilitat i disponibilitat del teu temps, reducció de la teva capacitat per posar la teva vida personal davant dels seus desitjos.

El malestar intern i preocupació que hi ha fins i tot a CCOO TIC davant d’aquests núvols potser no sigui suficient per impedir que es negociï un conveni a la baixa, que doni més poder a les empreses i elimini o restringeixi drets.

No acceptem que s’incorporin els pactes per sota de conveni que CCOO i UGT van negociar en T-systems per a tot el sector TIC. No acceptem que el conveni es converteixi en una plataforma on s’acceptin reivindicacions empresarials.

La mobilització dels i les treballadores és la clau per millorar les seves condicions laborals. Els mínims i drets existents per als més de cent mil treballadors i treballadores del sector TIC, NO ES TOQUEN.

Vols contactar amb la Coordinadora d’Informàtica de CGT? Pots fer-ho aquí, si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Aquí tens info de com afiliar-te.

Si tens un dubte legal laboral fes-nos arribar. Si creus que ha arribat el moment d’organitzar-te a la teva empresa no t’ho pensis, a ells ja els està bé tal com estan les coses. Explica’ns la situació i et donarem un cop de mà.