Banc de Sabadell defrauda a la Seguretat Social i explota als seus treballadors

Concentració davant dels serveis centrals Diagonal/Balmes: dimarts 30 de setembre, 10 a 12 h.

CGT denúncia davant l’opinió pública la inacceptable situació laboral que vivim els i les treballadores de Banc Sabadell: BAIXA AMENAÇA DE ACOMIADAMENT, TRASLLAT O REDUCCIÓ DE CONDICIONS LABORALS, LA DIRECCIÓ DEL BANC OBLIGA A LA SEVA PLANTILLA A PERLLONGAR, DE MANERA CONSTANT I IL·LEGAL, LA NOSTRA JORNADA DE TREBALL, sense qualificar aquestes prolongacions, ni retribuir com HORES EXTRAORDINÀRIES.

Això representa un clar frau en cotitzacions a la Seguretat Social i en pagament d’impostos per la feina encoberta realitzada que valorem en més de 50 milions d’euros anuals.

Tot això succeeix en paral·lel a una contínua destrucció de llocs de treball, externalitzacions i mal ús d’Empreses de Treball Temporal, en un país assotat per més de 5 milions de persones a l’atur.

Amb aquestes actuacions el Banc Sabadell aconsegueix augmentar desmesuradament el seu compte de resultats: 120 milions en el primer semestre. Es troba a la quarta entitat bancària d’un país que suporta grans retallades en prestacions socials motivades per la disminució de les cotitzacions a la Seguretat Social i dels ingressos per via d’impostos.

CGT respon a aquesta situació interposant denúncies a totes les inspeccions de treball provincials de l’àmbit de Banc Sabadell (fins al moment quatre: Alacant, Barcelona, Balears i Múrcia ja han constatat els fets denunciats i requerit al banc oficialment que instarure un control de la jornada laboral, a pagar o compensi les hores extres realitzades ja que imposi mesures per a la seva immediata disminució, sense que la direcció els faci el menor cas) i realitzant una campanya de mobilitzacions d’àmbit estatal contra les mesures descrites.

CONTRA L’ABÚS GENERALITZAT, LA RESPOSTA DE CGT