Què farem contra els acomiadaments

Comunicat de la Secció Sindical de CGT a HP

Segons informació que ens ha arribat, procedent de la pròpia empresa, l’objectiu declarat dels acomiadaments és “reduir el cost mitjà dels recursos“. I per a això fan plans anuals d’acomiadaments.

El volum dels dos últims anys és d’un 10% d’acomiadaments a la plantilla de HPCyA i del 20% en HPO.

Com pressionarem

Creiem que ha arribat el moment de ficar les conseqüències dels seus actes als cercles de poder on es mouen i el públic en general. Algú haurà de valorar àgilment el que passarà a partir d’ara mateix.

Alguna de les línies que se seguiran són les següents:

  • Estem en procés de separació d’HP en 2 empreses. Estem segurs de tenir una plantilla mobilitzada és una cosa que serà “molt ben rebut”.
  • A principis de desembre torna el Discover HP. I allà estarem, és clar, informant als convidats i premsa de tot el món el que passa a l’empresa. No anirem a menjar canapès.
  • Anirem a centres d’influència i poder econòmic. A molestar i parlar amb gent a qui no els agradem ni ells a nosaltres. Però els explicarem el que passa. I correrà la veu.
  • Parlarem amb mitjans de comunicació, comptarem amb l’ajuda de molts en xarxes socials. Es coneixerà què està passant.
  • Farem iniciatives amb forces polítiques. En període preelectoral molts es tornen miraculosament sensibles a les reivindicacions dels treballadors.
  • Comparteix informació! Hem obert aquest compte de correu leaksHP@gmail.com perquè ens puguis fer arribar informació que pugui ajudar en la lluita contra acomiadaments o el que consideris rellevant.
  • Es necessitarà la teva participació. Sigui decidint o participant en vagues, mobilitzacions o suport en la difusió.
  • Coordinarem mobilitzacions juntament amb altres seccions sindicals en lluita A problemes similars, accions conjuntes i coordinades. Per exemple els companys de Barclays (exHP) també passen per un problema semblant.

Davant d’una situació dura no hi ha ni miracles, ni Reis Mags. Lamentablement estem davant escenaris com el del “cas del dentista“.

L’empresa, com en altres ocasions, quan estigui pressionada buscarà vàlvules d’escapament oferint llaminadures o protocols d’acomiadament perquè la mobilització punxi.

Esperem que aquesta vegada ningú piqui.

Seguirem informant …