La CGT es mobilitza davant la seu de l’AEB pel Conveni

El passat 28 de maig la CGT ha realitzat un acte de protesta davant la seu de l’Associació Espanyola de Banca (AEB) per deixar clara la nostra disconformitat amb les propostes que la patronal pretén imposar a la negociació del Conveni Col·lectiu de Banca.

Des de CGT entenem que aquestes propostes (eliminació de partides salarials, creació de nous nivells professionals de rang inferior, major mobilitat geogràfica i de flexibilitat de jornada, etc) no porten a una modernització de les plantilles, sinò que segueixen models passats que volien aconseguir una major productivitat al cost més baix, en perjudici dels drets laborals. A més no es justifiquen a la situació actual del conjunt d’empreses del sector, que presenten beneficis notables i el seu rati d’eficiència és dels més alts d’Europa.

A diferència d’altres sindicats CGT no només parla, també actúa. Es mobilitza per que els treballadors bancaris puguin aconseguir unas condicions salarials i laborals millors. I per això hem decidit realitzar un procés de mobilitzacions que comencen amb la realitzada a la seu de l’AEB, i que continuaràn a altres oficines, centres de treball i llocs emblemàtics.