CGT es persona com acusació popular en el “cas Bankia”

La Confederació General del Treball ha presentat escrit de personació davant del jutjat central d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional en les diligències prèvies relatives al “cas Bankia”, com a part acusadora, exercitant l’acció particular, contra qui o els qui resultessin responsables dels actes delictius objecte del procés, així com, enfront dels ja querellats, i / o denunciats en el procediment.

El sindicat CGT té representació i implantació a les entitats en les quals s’han produït els fets objecte del procediment i entén que han resultat perjudicats els treballadors d’aquestes entitats, derivant unes conseqüències negatives directes per aquests, tant com treballadors de les mateixes, com a ciutadans que formen part de la societat.
CGT ja va intentar personar, sent-li impossible la seva personació en exigir tenir la mateixa representació i defensa que el querellant originari, i exigir una fiança de 20.000 euros.

CGT entén que les circumstàncies processals han canviat, en la mesura que fets inicialment no inclosos en la querella, com són les possibles activitats delictives respecte de productes preferents i / o subordinats o les despeses realitzades per mitjà de les denominades com targetes opaques, i que fan que aquesta entitat tingui encara més gran necessitat de l’exercici del dret de l’acció penal.

CGT posarà en marxa pròximament una campanya de crowdfunding per fer front a la fiança de 20.000 euros i considera que es fa impossible el compartir la direcció lletrada en la pràctica, pel que ha demanat al jutjat central d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional una direcció lletrada pròpia del sindicat.

El sindicat declara que s’han d’exigir responsabilitats penals respecte dels fets objecte de la querella i fruit de la posterior instrucció del “cas Bankia”.

GABINET DE PREMSA CONFEDERAL DE LA CGT