CGT convoca concentracions a Banc Santander

A Barcelona la concentració serà el dia 9 d’octubre, a les 10:00, davant l’oficina principal del Banc Santander, a Passeig de Gràcia nº 5.

El Banc Santander imposa els seus treballador/es la prolongació il·legal de la seva jornada laboral. Cada any la plantilla és forçada a treballar un mínim de 7 milions d’hores extraordinàries.

El Banc Santander no paga aquestes hores als treballadors, ni les cotitza a la Seguretat Social, ni a l’Hisenda Pública.

No es tracta de casos aïllats, estem davant una estratègia perfectament dissenyada per la direcció del Banc Santander, que s’imposa mitjançant amenaces i repressàlies. Aquells que es neguen a prolongar de manera il·legal la seva jornada laboral, a treballar sense cobrar, son degradats, traslladats a oficines allunyades dels seus llocs de residència o, en el cas de treballadors amb poca antiguitat, acomiadats.

Des de fa anys, el Banc Santander està actuant al marge de la llei, imposant a la seva plantilla un horari laboral il·legal i inhumà, que comença a les 8 del matí i que, sovint, finalitza pasades les 8 de la tarda.

Això significa una flagrant vulneració del Conveni Col·lectiu de la Banca Privada, al que s’estableixen uns horaris molt concrets i una jornada màxima anual de 1700 hores. Però a la major part dels treballadors/es del Banc Santander se’ls obliga a realitzar un promig de 500 hores més l’any.

El Banc Santander no paga a la seva plantilla el temps extra treballat, el que es sense cap mena de dubte un frau, ja que aquest impagament d’aquestes hores fa que tampoc es cotitzi per aquestes a la Seguretat Social, ni es declaren a l’Hisenda Pública.

Així mateix, les repercusions a l’ocupació son evidents, donat que anualment el conjunt de la plantilla de Santander realitza un mínim de 7 milions d’hores extraordinàries, el que suposa la destrucció de més de 4.000 llocs de treball. Aquest fraude social resulta més escandalós per tractar-se d’una multinacional de les dimensions del Grup Santander.

Per tot això, CGT ha presentat denúncies davant les Inspeccions Provincials de Treball de tot l’estat i el proper 9 d’octubre realitzarem concentracions davand les Oficines Principals del Santander.