Acomiadats a Sopra Group per negar-se a fer guàrdies

Fa unes setmanes la Secció Sindical de CGT a Sopra Group va fer pública una sentència que revocava la sanció imposadas per Sopra Group a un treballador que es va negar a fer guàrdies. La sentència confirmava que la realització de guàrdies és voluntària i que l’empresa havia actuat de manera arbitrària en expedientar el treballador.

Donç be, hem tingut coneixement que la setmana pasada tres treballadors del CSGI han estat acomiadats per l’empresa. Dos d’ells s’havien negat a fer guàrdies i un tercer estava pendent de judici per haver estat expedientat. A més un d’ells és el secretari general de la Secció Sindical de CGT.

Amb aquesta vergonyosa actitut aquesta empresa “lider en el sector” ha vulnerat com a mínim dos drets fonamentals dels treballadors acomiadats i, per extensió, de tots els i les treballadores:

  • el dret a la tutela judicial efectiva. L’empresa no pot pendre represàlies contra els treballadors que exerciten aquest dret i denuncien. A més, en aquest cas, s’està ignorant la decisió judicial.
  • el dret de llibertat sindical. No es pot represaliar a qui realitza activitat sindical per molt que pugui molestar.

Per tot això la direcció sap tan bé com nosaltres que es tracta d’acomiadaments nuls. Davant un judici aquests acomiadaments no s’aguanten. Per qué s’arrisca Sopra a un procés al que sap que té totes les de perdre?

Les guàrdies que fen fora del nostre horari laboral són una part molt important del model de negoci de Sopra i s’està gestant una rebel·lió que es pot extendre al reste de centres de treball. La raó d’aquests acomiadaments no és un altre que tallar d’arrel qualsevol postura insubmisa entre els treballadors.

D’un cop tracten de lluirar-se de qui els resulta incòmode per aconseguir acovardir la resta de treballadors i treballadores. Però no ho aconseguiran.

Aquesta actitut de l’empresa només ens confirma que estem fent be el nostre treball, així que seguirem endavant, aquesta secció continuarà lluitat pels drets dels treballadors de Sopra.

Ahir mateix, Sopra va rebre una lliçó d’acció directa a la seva reunión de llançament anual, celebrada al Palau Municipal de Congressos. Gràcies a l’acció dels companys, tots i totes les assistents a l’acte van conèixer de primera mà les actituds repressores i antisindicals de l’empresa a la que treballen.

Exigim la readmissió immediata dels treballadors represaliats!

Cap agressió sense resposta!

Si toquen a una, ens toquen a totes!